از رایج ترین و متداول ترین مشکلاتی که مصرف کنندگان دستگاههای اسپرسوساز خانگی با آن مواجه هستند علت کف نکردن اسپرسوساز ( Reasons why the espresso machine is not foaming) و نداشتن فوم در اسپرسوساز خانگی آنها می باشد که در این متن می خواهیم به صورت کامل و تخصصی دلایل به وجود آمدن این ایرادات را شرح دهیم و همچنین چگونگی برطرف کردن این مشکل را به صورت تخصصی توضیح دهیم با این امید که خود مصرف کننده در منزل یا محل کار خود بتواند این مشکل را برطرف نماید.
چرا از خود تکنسین نپرسیم؟!
کاربران محترم می توانید با درج کامنت و سوال خود در پایان این مقاله به راحتی با تکنسین در تماس باشید و در زمانی کوتاه پاسخ سوال خود را دریافت کنند.
شما عزیزان توجه داشته باشید که این متن به منظور انتقال اطلاعات به مشتریان به نگارش درآمده است و تلاش تیم متخصصان مجموعه بر این است که شما عزیزان با مطالعه این متن خود بتوانید ایراد دستگاه را شناسایی و به راحتی آن را در منزل یا محل کار خود برطرف نمایید.
اما در صورت نیاز به دریافت خدماتی از قبیل سرویس و یا تعمیر اسپرسوساز خانگی خود می توانید درخواست خود را در مجموعه ثبت نمایید تا در کوتاه ترین زمان ممکن تکنسین برای ارائه خدمات در محل اعزام گردد.
کلیه خدمات ارائه شده در نمایندگی تعمیر اسپرسوساز خانگی در تهران با استفاده از قطعات اسپرسوساز اصلی و همچنین گارانتی 3 الی 6 ماهه و بتوسط تعمیرکاران مجرب ارائه می شود.
بررسی ایرادات رایج و متداول در تعمیرات اسپرسوساز خانگی
قبل از شروع به توضیحات در خصوص علت کف نکردن اسپرسوساز به صورت گزینه ای به رایج ترین ایرادات مشاهده شده توسط تعمیرکاران مجموعه اشاره خواهیم کرد و شما با کلیک بر روی هر گزینه می توانید این مورد را به صورت کامل تر و تخصصی تر مطالعه فرمایید.
- علت صدای زیاد اسپرسوساز در حین کار
- علت روشن نشدن اسپرسوساز
- علت نشتی آب در اسپرسوساز
- علت داغ نشدن آب در اسپرسوساز
- علت آبکی شدن قهوه در اسپرسوساز
- علت کار نکردن اسپرسوساز
- طرز تهیه کاپوچینو در اسپرسوساز خانگی
- طرز تهیه کارامل ماکیاتو در اسپرسوساز خانگی
- سرویس اسپرسوساز خانگی
- آموزش تعمیر اسپرسوساز خانگی
- هزینه تعمیر اسپرسوساز خانگی
و ایراداتی دیگر که ممکن است برای دستگاه اسپرسوساز خانگی شما به وجود بیاید و ما در این متن می خواهیم به ایراد پرتکرار در این مدل دستگاهها یعنی علت کف نکردن اسپرسوساز بپردازیم.
بررسی علت کف نکردن اسپرسوساز ( علت نداشتن فوم در اسپرسوساز خانگی)
داشتن یک لایه فوم (کف شیر یا کرما) بر روی قهوه اسپرسو یا کاپوچینو یکی از نشانههای کیفیت خوب قهوه و عملکرد صحیح دستگاه اسپرسوساز می باشد و اگر دستگاه شما فوم مناسبی تولید نمیکند، این مسئله میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد که در این مقاله، به بررسی تمامی دلایل ممکن برای نداشتن فوم در دستگاه اسپرسوساز پرداخته و راهکارهایی برای رفع این مشکل ارائه میدهیم.
از مهم ترین مواردی که در علت کف نکردن اسپرسوساز موثر می باشند می توان موارد زیر را نام برد:
- کیفیت و نوع قهوه استفاده شده
- میزان و نحوه تمپ کردن قهوه
- میزان دوز قهوه
- فشار دستگاه اسپرسوساز در حین عصاره گیری
- دمای آب در دستگاه اسپرسوساز
- تمیزی و سرویس منظم دستگاه اسپرسوساز
- نوع شیر استفاده شده
- تکنیک فوم گیری شیر
- مشکلات فنی دستگاه اسپرسوساز
و ممکن است دلایل دیگری نیز در نداشتن فوم مناسب و کف نکردن شیر در اسپرسوساز خانگی دخیل باشند که به منظور تست و بررسی تخصصی به یکمرکز تخصصی تعمیرات قهوه ساز در تهران نیاز خواهید داشت.
علت کف نکردن اسپرسوساز به دلیل تفاوت کیفیت و نوع قهوه
یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر تشکیل کرما (لایه کف روی اسپرسو) کیفیت قهوه مورد استفاده می باشد و برای ایجاد کرمای مناسب، دانههای قهوه باید دارای مقدار مناسبی از روغنها و گازهای طبیعی باشند.
عوامل زیر در کیفیت قهوه تأثیر دارند:
- تازگی قهوه: قهوه تازه برشته شده دارای گازهای طبیعی بیشتری است که به ایجاد کرما و کف بر روی اسپرسو کمک میکند. اگر قهوه شما کهنه باشد، مقدار گاز دیاکسیدکربن آن کاهش یافته و فوم مناسبی تشکیل نمیشود.
- نوع رست قهوه: رست تیرهتر معمولاً کرمای بیشتری تولید میکند، اما اگر قهوه بیش از حد برشته شده باشد، ممکن است چربیهای ضروری خود را از دست بدهد و علت کف نکردن اسپرسوساز باشد.
- نوع آسیاب قهوه: درجه آسیاب باید مناسب با دستگاه اسپرسوساز شما باشد و اگر قهوه بیش از حد درشت باشد، آب به سرعت از میان آن عبور کرده و کرمای کمی تشکیل میشود. اگر بیش از حد ریز باشد، ممکن است جریان آب مسدود شود و عصارهگیری به درستی انجام نشود که در هر دو مدل فوم مناسب ایجاد نشده و عصاره گیری خوبی انجام نخواهد شد.
میزان و نحوه تمپ کردن قهوه در بررسی علت کف نکردن اسپرسوساز خانگی
تمپ کردن به فرایند فشردهسازی قهوه در پورتافیلتر گفته میشود که پودر اسپرسو را به صورت یکنواخت و مسطح بر روی دسته گروپ قرار می دهد و نحوه تمپ کردن روی فشار آب و کیفیت عصارهگیری تأثیر میگذارد که این تاثیر بر روی نداشن فوم در اسپرسوساز خانگی نیز بسیار موثر می باشد:
- اگر قهوه بیش از حد فشرده شود، آب به سختی از میان آن عبور کرده و منجر به عصاره گیری نامطلوب خواهد شد.
- اگر قهوه بیش از حد ریز باشد، آب به سرعت عبور کرده و فوم کمتری تشکیل میشود.
- فشار مناسب برای تمپ کردن پودر اسپرسو در پرتافیلتر معمولاً حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم است.
علت کف نکردن اسپرسوساز با توجه به میزان دوز قهوه
علت کف نکردن اسپرسوساز می تواند به مقدار قهوه مورد استفاده در بسکت پورتافیلتر نیزمرتبط باشد و اگر مقدار پودر قهوه کم باشد، آب به سرعت از آن عبور کرده و کرما تشکیل نمیشود و در صورت بیشتر بودن پودر اسپرسو در دسته گروپ می تواند هم باعث درست نشدن فوم در دستگاه و همچنین پاشیدن پودر قهوه از کناره های پرتافیلتر بگردد.
مقدار استاندارد قهوه برای یک شات اسپرسو معمولاً ۱۸ تا ۲۰ گرم است که باید در بسکت پرتافیلتر به صورت اصولی تمپ شده باشد.
تاثیر فشار دستگاه اسپرسوساز بر علت کف نکردن اسپرسوساز
دستگاههای اسپرسوساز برای تولید فوم باید فشار مناسبی داشته باشند که این فشار توسط پمپ اسپرسوساز ایجاد شده و فشار ایدهآل برای تهیه اسپرسو حدود ۹ بار است. اگر دستگاه فشار کافی تولید نکند، کرمای مناسبی نخواهید داشت. مشکلات مربوط به فشار ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:
- خرابی پمپ اسپرسوساز خانگی
- ایراد در قسمت کلگی پمپ اسپرسوساز
- مسدود شدن مسیرهای داخلی توسط جرم و رسوب آب
- بروز نشتی آب در اتصالات دستگاه اسپرسوساز
برای بررسی و تست موارد فوق باید دستگاه توسط متخصص بررسی و عیب یابی شود زیرا در غیر این صورت ممکن است به دستگاه آسیب بیشتری وارد شود و هزینه های تعمیراتی را نیز افزایش دهد.
تاثیر دمای آب بر روی فوم ندادن دستگاه و بررسی علت کف نکردن اسپرسوساز
دمای آب نیز برعصاره گیری و تولید فوم مناسب تأثیر میگذاردبه این صورت که بهترین دما برای عصاره گیری اسپرسو بین ۹۰ تا ۹۶ درجه سانتی گراد می باشد و اگر آب بیش از حد داغ یا سرد باشد دستگاه عملکرد مناسب و همچنین عصاره گیری مطلوبی نخواهد داشت.
- سوختن المنت حرارتی اسپرسوساز از مهم ترین دلایل داغ نشدن آب در داخل دستگاه می باشد.
- همچنین بررسی سیم کشی داخلی و فیش های اتصالی باید به صورت تخصصی انجام شود.
- سنسورهای دما و ترموستات های حرارتی در داخل اسپرسوساز اگر به درستی عمل نکنند دمای مناسب برای تهیه اسپرسو ایجاد نمی شود.
تمیزی و نگهداری دستگاه اسپرسوساز و تاثیر آن بر علت کف نکردن اسپرسوساز خانگی
رسوبات قهوه و تجمع مواد معدنی در قطعات دستگاه میتواند بر عملکرد آن تأثیر مستقیم بگذارد و برای داشتن یک اسپرسوی با کیفیت، دستگاه باید به طور مرتب سرویس شود و سرویس اسپرسوساز خانگی شامل اقدامات زیر می باشد:
- تمیز کردن پورتا فیلتر و بسکت دسته گروپ: تجمع روغنهای قهوه باعث کاهش کیفیت فوم دهی در دستگاه خواهد شد.
- رسوب زدایی دستگاه: استفاده از آب دارای سختی زیاد میتواند باعث رسوب در داخل سیکل دستگاه شود و دستگاه فوم مناسبی تولید نکند.
- تمیز کردن نازل بخار پس از هر بار استفاده: اگر نازل بخار کثیف باشد، کف یا فوم شیر به خوبی تهیه نمی شود که برای برطرف کردن این مشکل پس از هر بار استفاده از نازل بخار آن را با یک دستمال مرطوب تمیز نمایید.
همانند تمامی لوازم خانگی که به سرویس منظم نیاز دارند دستگاههای اسپرسوساز نیز باید به صورت دوره ای و منظم سرویس و رسوب زدایی شوند تا از بروز خرابی های احتمالی تا حد امکان جلوگیری شود و مهم ترین نکته استفاده از آب تصفیه شده توسط دستگاه تصفیه آب می باشد.
علت کف نکردن اسپرسوساز با توجه به نوع شیر مصرفی
اگر مشکل شما در ایجاد فوم شیر است، نوع شیر مصرفی تأثیر زیادی دارد. بهترین نوع شیر برای فوم گیری شامل موارد زیر است:
- شیر پرچرب (حداقل ۳.۵٪ چربی) بهترین فوم را تولید میکند.
- شیر سردتر عملکرد بهتری دارد، زیرا فرصت بیشتری برای ایجاد فوم قبل از گرم شدن دارد.
- استفاده از شیرهای گیاهی ممکن است نتایج متفاوتی داشته باشد، زیرا برخی از آنها پروتئین و چربی کافی برای تولید فوم مناسب را ندارند.
تکنیک فوم گیری شیر در دستگاههای اسپرسوساز خانگی به منظور تولید فوم مناسب
برای ایجاد فوم مناسب، تکنیک استفاده از نازل بخار مهم است و باید به صورت اصولی و تخصصی انجام شود که برای انجام درست این کار باید مراحل زیر را رعایت کنید:
- شیر را تا زیر لوله و نازل بخار در پیچر بریزید.
- نازل بخار را کمی پایین تر از سطح شیر قرار دهید.
- به تدریج پیچر را پایین بیاورید تا فوم ایجاد شود.
- پس از ایجاد فوم اولیه، پیچر را کمی بالا ببرید تا شیر گرم شود.
علت کف نکردن اسپرسوساز در این مورد به چگونگی استفاده مصرف کننده بستگی دارد و در صورتی که به صورت اصولی و درست انجام شود دستگاه تولید فوم مناسبی خواهد داشت.
مشکلات فنی دستگاه و تاثیر آن بر علت کف نکردن اسپرسوساز
اگر پس از بررسی تمام موارد فوق، دستگاه شما هنوز فوم مناسبی تولید نمیکند، ممکن است دستگاه دچار مشکلات فنی باشد که برخی از این مشکلات رایج شامل موارد زیر است:
- خرابی پمپ دستگاه: پمپ ضعیف نمیتواند فشار مناسب برای تولید اسپرسو را تأمین کند.
- مسدود شدن فیلترها: فیلترهای مسدود شده مانع عبور جریان آب میشوند.
- خرابی ترموستات یا سنسور دما: اگر دمای آب مناسب نباشد دستگاه فوم مناسبی تولید نمی کند.
جمع بندی مقاله
علت نداشتن فوم در دستگاه اسپرسوساز میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از کیفیت قهوه گرفته تا مشکلات فنی دستگاه می تواند تاصیر مستقیم بر کارکرد صحیح دستگاه و همچنین عصاره گیری مناسب در دستگاه داشته باشد که در متن فوق به موارد مهم و تاثیرگذار بر علت کف نکردن اسپرسوساز پرداختیم و آنها را به صورت کامل و جامع برای شما عزیزان شرح دادیم.
اما باید به این موضوع دقت داشته باشید که به طور کلی ایراد نداشتن فوم در اسپرسوساز مربوط به استفاده نادرست و یا استفاده از قهوه نامناسب می باشد و به دلایل خرابی دستگاه این عیب نمایان نخواهد شد.
به همین منظور در صورت مواجهه با ایراد درست نشدن فوم در دستگاه اسپرسوساز خود ابتدا موارد بالا را به صورت کامل مطالعه نمایید و دستورات ذکر شده را اجرا کنید و در مرحله آخر و عدم رفع مشکل با یک مرکز تخصصی تعمیرات اسپرسوساز خانگی در شهر خود تماس گرفته تا از خدمات تخصصی این مراکز استفاده کنید.
تعداد کلمات متن علت کف نکردن اسپرسوساز | منبع خارجی متن |
1912 | Reasons why the espresso machine is not foaming |
سلام فوم بسکت تحت فشار مناسب تر هست یا بسکت غیر تحت فشار؟
سلام بستگی به دستگاه داره