You are currently viewing علت خشک شدن غذا در ماکروفر
علت خشک شدن غذا در ماکروفر

علت خشک شدن غذا در ماکروفر

زمان مطالعه: 7 دقیقه

یکی از مشکلاتی که توسط مصرف کنندگان دستگاههای ماکروفر بسیار مطرح شده است مشکل خشک شدن غذا در مایکروفر بوده که ما در این مطلب سعی داریم شما را از انواع علت خشک شدن غذا در ماکروفر ( The cause of food drying in the microwave ) و مواردی که باعث به وجود آمدن این مشکل و خمچنین چگونگی جلوگیری و برطرف کردن این مشکل را برای شما به صورت کامل شرح دهیم.

خشک شدن غذا در مایکروفر می‌تواند باعث از دست رفتن طعم و مزه غذا شود و همچنین ارزش غذایی آن را نیز کاهش می‌دهد و به منظور درک علت خشک شدن غذا در ماکروفر و روش‌های جلوگیری از آن، ابتدا باید عملکرد مایکروفر و تاثیر آن بر مواد غذایی را مورد بررسی قراردهیم و در ادامه به بررسی علت خشک شدن غذا در ماکروفر و راه‌های پیشگیری از آن به تفصیل می‌پردازیم.

ارسال دیدگاه

چرا از خود تکنسین نپرسیم؟!

کاربران محترم می توانید با درج کامنت و سوال خود در پایان این مقاله به راحتی با تکنسین در تماس باشید و در زمانی کوتاه پاسخ سوال خود را دریافت کنند.

بررسی علت خشک شدن غذا در ماکروفر و معرفی کارکرد دستگاههای مایکروفر

قبل از اینکه به بررسی انواع علت خشک شدن غذا در ماکروفر بپردازیم باید بدانید که عملکرد دستگاههای مایکروفر چگونه است که در زیر این عملکرد را برای شما شرح می دهیم:

مایکروفر با استفاده از تولید امواج مایکروویو کار می‌کند که انرژی جنبشی مولکول‌های آب در مواد غذایی را افزایش می‌دهند که این افزایش انرژی باعث برخورد شدید مولکول های مواد غذایی شده و در ادامه باعث گرم شدن غذا می‌شود. مولکول‌های آب در غذا با جذب امواج مایکروویو، شروع به ارتعاش می‌کنند و به مرور افزایش دما پیدا می کنند که این گرمایش باعث تبخیر آب از سطح مواد غذایی می‌شود و اگر آب بیش از حد تبخیر شود و رطوبت کافی در غذا باقی نماند، غذای داخل مایکروفر خشک خواهد شد.

بررسی کامل علت خشک شدن غذا در ماکروفر

در زیر مهم ترین دلایل خشک شدن غذا در مایکروفر را نام می بریم و در ادامه متن این موارد را به صورت کامل تر مورد بررسی قرار خواهیم داد:

  1. تبخیر سریع رطوب موجود در مواد غذایی
  2. عدم تابش امواج مایکروفر به صورت یکنواخت به مواد غذایی
  3. استفاده از توان و قدرت زیاد در دستگاههای ماکروفر
  4. عدم استفاده از درپوش مناسب برای مواد غذایی
  5. قرار دادن غذا در داخل دستگاه بیش از زمان مورد نیاز

مواردی که در بالا ذکر کردیم از مهم ترین دلایل خشک شدن غذا در ماکروویو ها می باشند ولی ممکن است دلایل دیگری نیز باعث به وجود آمدن این مشکل بشوند که تشخیص و رفع این موارد نیاز به یک متخصص دارد.

تبخیر شدن رطوب و آب موجود در مواد غذایی

همان‌طور که گفته شد، مایکروفر با افزایش سرعت جنبشی مولکول‌های آب، غذا را گرم می‌کند و اگر غذا برای مدت زمان زیادی در مایکروفر قرار گیرد یا توان دستگاه بر روی حداکثر باشد آب موجود در غذا سریع‌تر تبخیر می‌شود و در نتیجه، سطح غذا خشک می‌شود و طعم آن نیز تغییر پیدا می کند.

به منظور جلوگیری از بروز این مورد می توانید قبل از قرار دادن مواد غذایی در دستگاه مقدار بسیار کمی آب به آن اضافه کنید.

پخش نشدن یکنواخت امواج و حرارت در کابین مایکروفر

در برخی از دستگاههای مایکروفر غذا به صورت یکنواخت گرم نمی شود و ممکن است یک طرف غذا به شدت داغ و طرف دیگر سرد باقی بماند که این مورد نشان از بروز خرابی در دستگاه مایکروفر شما را دارد و باید نکات زیر را بررسی نمایید:

  • خرابی مگنترون ماکروفر و عدم تابش یکنواخت امواج به داخل فضای داخلی ماکروویو
  • خرابی قطعات مربوط به چرخیدن سینی ماکروفر را باید بررسی نمایید.
  • در مدلهایی که سینی ندارند ممکن است خرابی در قسمت دریچه پرتاب اشعه باشد

بررسی و عیب یابی هر یک از موارد بالا ( در جهت بررسی علت خشک شدن غذا در ماکروفر ) باید توسط تعمیرکار انجام گردد زیرا که دستگاههای ماکروفر با ولتاژ بسیار زیادی کار می کنند و برای سلامتی شما خطرناک هستند.

علت خشک شدن غذا در ماکروفر
علت خشک شدن غذا در ماکروفر

استفاده از بیشترین توان و قدرت مایکروفر

علت خشک شدن غذا در ماکروفر می تواند به دلیل استفاده نادرست از دستگاه باشد به این صورت که اگر توان و قدرت دستگاه را بر روی بیشترین حالت ممکن قرار دهید گرمای تولید شده بیش از حد استاندارد شده و آب موجود در مواد غ ایی به سرعت تبخیر می شود که در ادامه با خشک شدن مواد غذایی همراه خواهد بود.

به منظور خشک نشدن مواد غذایی با توجه به نوع و میزان ماده غذایی خود توان و قدرت مناسب را در مایکروفر خود انتخاب کنید.

عدم استفاده از درپوش مناسب برای مواد غذایی

بسیاری از افراد از درپوش‌های مناسب برای جلوگیری از تبخیر بیش از حد رطوبت غذا استفاده نمی‌کنند که این مورد یعنی قرار ندادن درپوش باعث زودتر تبخیر شدن مواد غذایی می شود و غذای داخل دستگاه به شدت خشک می شود.

دقت داشته باشید که برای گرم کردن مواد غذایی در دستگاه مایکروفر خود با توجه به دفترچه راهنمای ماکروفر خود از ظروف و درپوش های مخصوص استفاده نمایید.

تنظیم دستگاه بر روی مدت زمان طولانی

دقت داشته باشید که برای گرم کردن مواد غذایی در مایکروفر باید به میزان و اندازه غذا دقت نمایید و با توجه به آن زمان مورد نظر را انتخاب کنید زیرا در صورتی که مواد غذایی شما کم باشد و تایم دستگاه را طولانی بگذارید تمام آب داخل غذا بخار شده و غذا به شدت خشک و در برخی موافع نیز خواهد سوخت.

چگونه می‌توان از خشک شدن غذا در مایکروفر جلوگیری کرد؟

در ادامه متن مربوط به علت خشک شدن غذا در ماکروفر نکاتی را برای شما توضیح خواهیم داد تا با رعایت این نکات بتوانید تا حدودی از خشک شدن غذا در داخل دستگاه جلوگیری نمایید.

  • استفاده از ظروف مناسب در داخل مایکروفر در بررسی علت خشک شدن غذا در ماکروفر

استفاده از ظروف مخصوص مایکروفر که درب مناسبی دارند، می‌تواند به حفظ رطوبت غذا کمک کند زیرا این ظروف باعث می‌شوند که تبخیر آب در داخل ظرف کنترل شده و غذا خشک نشود.

  • کاهش قدرت و توان مایکروفر

یکی از روش‌های موثر برای جلوگیری از خشک شدن غذا این است که قدرت مایکروفر را کاهش دهید زیرا در بسیاری از مواقع، گرم کردن غذا با توان پایین اما برای مدت زمان طولانی‌تر، باعث می‌شود که غذا به طور یکنواخت گرم شود و رطوبت خود را حفظ کند.

  • استفاده از آب به منظور گرم کردن مواد غذایی

برای حفظ رطوبت غذا در هنگام گرم کردن در مایکروفر، می‌توانید از مقداری آب استفاده کنید و به عنوان مثال هنگام گرم کردن برنج یا پاستا، کمی آب روی غذا بریزید یا یک لیوان آب کوچک در کنار ظرف غذای خود قرار دهید زیرا انجام این کار می تواند از خشک شدن غذا در دستگاه جلوگیری کند.

  • گرم کردن غذا در مدت زمان پایین تر
علت خشک شدن غذا در ماکروفر
علت خشک شدن غذا در ماکروفر

برای جلوگیری از خشک شدن غذا آن را به عنوان مثال به مدت 5 دقیقه در داخل دستگاه قرار دهید و پس از گذشت 1 یا 2 دقیقه دستگاه را استاپ کرده و مواد غذایی داخل دستگاه را کمی به هم بزنید و سپس دستگاه را دوباره روشن نمایید تا فرایند گرم کردن آغاز شود.

به این صورت که دستگاه به مدت 5 دقیقه و به صورت یکنواخت گرما را پخش نکند و با به هم زدن غذا در اواسط برنامه از بخار شدن آب موجود درغذا جلوگیری شود.

  • استفاده از حالت یخ‌زدایی یا دیفراست مایکروفر

برخی از مایکروفرها دارای برنامه یخ‌ زدایی می باشند که از قدرت و توان کمتری برای گرم کردن غذا استفاده می‌کنند که این حالت برای گرم کردن غذاهای منجمد یا سرد بسیار مفید است و می‌تواند از خشک شدن آن‌ها جلوگیری کند.

تاثیر نوع غذا و علت خشک شدن غذا در ماکروفر

  1. غذاهایی که دارای میزان آب زیادی هستند

غذاهایی که دارای محتوای آب بیشتری هستند کمتر مستعد خشک شدن در مایکروفر هستند و به عنوان مثال، سوپ‌ها، خورش‌ها و غذاهای آب‌پز کمتر دچار این مشکل می‌شوند زیرا این نوع غذاها به دلیل میزان زیاد آب به ندرت خشک می شوند.

  1. غذاهای خشک و بدون مایعات

علت خشک شدن غذا در ماکروفر می تواند در غذاهایی که میزان آب کمتری دارند بیشتر ظاهر شوند زیرا به دلیل کمبود میزان آب در داخل غذا و قرار گرفتن در معرض دمای زیاد آب موجود در غذا تبخیر شده و غذا به شدت خشک خواهد شد.

توصیه می شود قبل از گرم کردن غذاهایی که میزان آب کمتری دارند به مقدار کمی آب به آن اضافه کنید تا در فرایند گرم شدن خشک نشود.

  1. غذاهای چرب

غذاهایی مانند : گوشت، مرغ که دارای چربی نیز می باشند کمتر دچار خشک شدن می شوند اما این غذاها را نیز در صورتی که به مدت زمان طولانی در دستگاه قرار دهید به صورت کامل خشک می شود.

علت خشک شدن غذا در ماکروفر
علت خشک شدن غذا در ماکروفر

چگونگی حفظ ارزش غذایی در مایکروفر

خشک شدن غذا نه تنها طعم آن را تغییر می‌دهد، بلکه می‌تواند باعث از دست رفتن برخی از مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی در داخل غذا شود که برای حفظ ارزش غذایی می توانید از تکنیک های زیر استفاده کنید:.

  1. استفاده از تنظیمات درست در دستگاه مایکروفر

برخی از مایکروفرها دارای تنظیمات خاص برای حفظ مواد مغذی هستند که این تنظیمات می‌توانند به شما کمک کنند تا غذا را به گونه‌ای گرم کنید که از دست رفتن مواد مغذی به حداقل برسد.

برای مثال، تنظیمات مربوط به پخت با بخار یا تنظیمات مخصوص سبزیجات می‌توانند به حفظ ویتامین‌های حساس به حرارت مانند ویتامین C کمک کنند.

  1. استفاده از مدت زمان کمتر

استفاده از زمان‌های کوتاه‌تر برای گرم کردن غذا می‌تواند به حفظ بیشتر مواد مغذی کمک کند و به جای استفاده از تایم های طولانی و حرارت بالا، بهتر است از زمان‌های کوتاه و متناوب استفاده کنید و غذا را در فواصل مشخص بررسی کنید تا مطمئن شوید که به درستی و یکنواخت گرم شده است.

  1. استفاده از ظروف مناسب در داخل مایکروفر

استفاده از ظروفی که مانع از تبخیر آب می‌شوند، می‌تواند به حفظ رطوبت و ارزش غذایی غذا کمک کند و ظروف مخصوص استفاده در مایکروفر هستند، بهترین گزینه برای جلوگیری از خشک شدن و حفظ مواد مغذی در مواد غذایی می باشند.

علت خشک شدن غذا در ماکروفر
علت خشک شدن غذا در ماکروفر

نتیجه گیری

بررسی علت خشک شدن غذا در ماکروفر مشکلی است که به راحتی می‌توان با استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های مناسب از آن جلوگیری کرد. با درک عملکرد مایکروفر و استفاده از تنظیمات و برنامه های مناسب، می‌توانید غذاهای خود را به طور یکنواخت گرم کنید و از خشک شدن آن‌ها جلوگیری کنید. استفاده از ظروف مناسب، کاهش قدرت مایکروفر، افزودن مایعات به غذا و پختن غذا در فواصل کوتاه از جمله روش‌های موثر برای حفظ رطوبت غذا هستند.

این متن به منظور مطلع ساختن شما مشتریان رامی از مهم ترین دلایل خشک شدن غذا در ماکروفر برای شما عزیزان به نگارش درانده است تا بتوانید با مطالعه آن از بروز این مشکل در دستگاه خود جلوگیری نمایید و بتوانید با استفاده از برناه های درست و تنظیمات مناسب از خشک شدن مواد غذایی در داخل دستگاه جلوگیری کنید.

تعداد کلمات متن علت خشک شدن غذا در ماکروفرمنبع خارجی
The cause of food drying in the microwave
علت خشک شدن غذا در ماکروفر
5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها